V torek, 19.12.2023, nas je obiskal dedek Mraz. Tokrat je prišel v spremstvu svoje žene, gospe Mraz. Gospa Mraz nas je v začetku decembra v vrtcu že enkrat obiskala, saj je bila kar malce zaskrbljena nad pismi, ki so jih otroci oddali v poštni nabiralnik. Nekatere želje otrok so bile res skromno. Zaželeli so si lizik, bonbonov in kakšnega piškota. Toda nekateri otroci pa so si zaželeli res tako posebne stvari, da dedek Mraz še nikoli ni slišal za njih pa tudi njegov koš bi bil premajhen, da bi vanj lahko zložil tako velika darila.

Zato smo skupaj z otroki sklenili, da bomo veseli vsakršnega darila, da bomo hvaležni že samo, če nas dedek Mraz obdari s svojim obiskom. Odločili pa smo se tudi, da bomo letos vrtec okrasili s prav posebnimi okraski, in sicer okraski, ki nam jih ponuja narava. Izdelovali smo dekoracijo iz storžev, brezovih kolutov, orehov, paličic, plodov iz gozda. Nastali so čudoviti izdelki, ki so popestrili naše prostore, hkrati pa smo prispevali k ohranjanju narave z zmanjšano uporabo plastike in drugih umetnih materialov.

V oddelku Metuljčkov smo za prihod dedka Mraza pripravili čudovito predstavo po slikanici o muci Copatarici, avtorice Ele Peroci. Predstavo smo zaigrali tudi vsem tistim otrokom kraja, ki vrtca še ne obiskujejo. S svojim pogumom so nas mladi igralci izredno presenetili in si vsekakor zaslužijo veliko pohvalo.

V dopoldanskem programu za otroke vrtca nas je s svojim nastopom počastila še učenka Ajda, ki je zapela dve pesmi, otroci oddelka Čebelice pa so zaplesali ples Mi delamo snežaka, s katerim so se predstavili tudi na šolskem bazarju.

Vsi skupaj, tako vrtičkarji, kot tudi zunanji obiskovalci pa so se neizmerno razveselili prihoda dedka Mraza, ki je naše otroke obdaril s pozornostmi, ki jih je za njih namenila občina Brežice. Da smo darila lažje predali otrokom pa smo jih zložili v vrečke, ki nam jih je doniralo podjetje Papiroti, vse iz papirja, d.o.o. Obema se zahvaljujemo v imenu vseh otrok.

Nikakor pa se ne smemo pozabiti zahvaliti tudi dedku Mrazu in njegovi gospe, da sta kljub temu, da ni snega, po katerih bi drsele njune sani, le pripotovala k nam iz severnih krajev in tako razveselila naše najmlajše.

 

Zapisala Jožica Ogorevc, dipl.vzg.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Dostopnost