V petek, 18.11.2022, smo tudi v vrtcu Najdihojca, Dobova obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Dan smo preživeli v družbi očetov, kar je dogodku dodalo prav posebno vrednost.

Zjutraj smo najprej naše atije sprejeli v jutranji krog, se igrali igrico in se malce razgibali nato pa se pripravili na zajtrk. Otroci so svoje očete postregli s kruhom, medom, maslom in mlekom, pozneje pa tudi jabolki in skupaj smo pozajtrkovali.

Lepljiv med smo kar malce polizali s prstkov, preostanke pa umili pod vodo in nadaljevali z ustvarjanjem pogrinjkov. Pogrinjke so otroci s pomočjo očetov pobarvali in polepili s sličicami, tako okrašene pa jih bodo odnesli domov in jih tudi kdaj uporabili za družinsko mizo.

Otroci so z veseljem svoje očete popeljali nazaj v igralnico in se poigrali s kockami, zložili nekaj sestavljank in jim v kotičku kuhinja postregli s skodelico

čaja. Slovo ni bilo tako težko, saj so očetje obljubili, da jih kmalu pridejo iskat in bodo druženje nadaljevali še v popoldanskem času, nekateri pa so si podaljšan skupni čas privoščili kar takoj in skupaj odšli domov.

Res smo preživeli čudovit dan v druži očetov in verjamem, da bodo otroci doma mamicam z veseljem pripovedovali svoja doživetja ob tem dogodku.

Zapisala Jožica Ogorevc, dipl.vzg.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Dostopnost